Makeup routine // Part II

Hei-hei! Long time no see vol2 :D. Võtsin endale minipuhkuse, kus pühendasin oma vaba aja ainult seriaalide vaatamisele (kes oleks võinud arvata, et Fox'ist tuleb nii põnevaid teoseid!) ning tubade koristamisele. Nendest viimane on ikka veel poolik ning vahepeal asendus see sootuks köögikapi rekonstrueerimisega. Hetkel näevad kõik toad välja nii, nagu oleks kassid saanud seal 2 nädalat rahulikult mütata. Võibolla isegi 3! Ehk siis mitte eriti külalisaltid ..

Täna jätkaks meigirutiini teemadel vestmisega, mille esimene osa on leitav SIIN. Teemaks tulevad eelmises postituses mainitud "kirsid" ehk dekoratiivkosmeetika meigirutiin, mille ma endale pärast IBK16 hiiglasliku kotikesega lähemalt tutvumist juurutasin. Märkusena juurde, et kõik tooted üks toode ei ole pärit sellest kotist ning need see on märgitud tärniga


Kirsiks tordi peale sobivad hästi:


NYX Vivid Brights lilla/Vivid Blossom silmalainer
Lumene Mystic Volume ripsmetušš
Ontic Minerals Pearl highlighter


Igale tootele on pandud lõppu ka ingliskeelne koostis ning punaseks on toonitud tooted, mis võivad ärritada nahka või mille kohta ei ole veel täpsemaid uuringuid teostatud. Mida kärtsum punane, seda enam võiks seda koostisosa vältida. Rohelised tähistavad seevastu aga väga tublit looduslikku koostisosa.


NYX Vivid Brights silmalainer



"See 9 eri toonis saadaolev kõrgema pilotaažiga lainer võimaldab kohest intensiivset tulemust!"
Laineril on pintseljas aplikaator, mis võimaldab väga täpset joont tõmmata. Värv on tõesti intensiivne! Väga meeldib, et tegu on sellise mõnusa sirelililla tooniga :). Sobib ju hästi tumepruunide silmadega!? Püsivus on väga hea - võin kindel olla, et hommikul peale võõbatud joon on ka õhtul olemas. Ja see lihtsus! Ma ei ole mingi lainerimeister, isegi ei ole mitte keskklassis, kuid sellega saab isegi minusugune üpris kobeda joone tõmmatud. Lisaks need värvid! Vahest oleks ju tuju tavalise igava musta asemel midagi särtsakamat kasutada? Kui oktoobris(?) Kaubamaja Ilumaailmas NYX'i lett avatakse, siis tuleb vist minna teisi toone ka kaema :P!

Ingredients: Water/Aqua, Acrylates/Octylacrylamide Copolymer, Propylene Glycol, Magnesium Aluminum Silicate, Acetyl Tributyl Citrate, Aminomethyl Propanol, Xanthan Gum, Triethyl Citrate, Triethylhexyl Trimellitate, Ethyl Lactate, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol. MAY CONTAIN (+/-): Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Carmine (CI 75470), Chromium Oxide Greens (CI 77288), Ultramarines (CI 77007).

Üleüldiselt on kasutatud mitmeid aineid, mis põhjustavad naha tundlikkust. Phenoxyethanol on neist kõige ohtlikum ning on klassifitseeritud kui keskmise ohuastmega aine, mis võib tekitada ville, allergilisi reaktsioone, ärritada silmi ja nahka ning on neurotoksiline. Õnneks on koostises viimasel kohal ehk sisaldus on üliväike!

NYX Vivid Bright + Lumene True Mystic Volume + High Impact Brows

Lumene True Mystic Volume ripsmetušš

 

"Tähekujuline Mystic Wand™ hari annab ripsmetele lisavolüümi ja pikkust, saavutades maksimaalse tulemuse. Uus hari suudab endasse imada korraga suurema koguse tuÅ¡Å¡i, et anda ripsmetele ühe tõmbega maksimaalne volüüm. See on võimalik tänu uudsele harjale, kus on erineva pikkusega harjased: lühemad annavad ripsmetele volüümi ja pikemad eraldavad ripsmeid üksteisest.
Uudne koostis:
Erinevate vahade sünergia teeb tuši koostise pehmemaks ja kreemjamaks. See lubab omakorda anda ripsmetele suurepärase vormi ilma ripsmeid kokku kleepimata.
Looduslikud paksendajad lisavad ripsmetele tihedust ja volüümi ning tagavad kauakestva tulemuse
Polar Night pigment annab ripsmetele intenvsiivse sügavmusta tooni
Hooldab ripsmeid tagamaks nende painduvuse ja tervise
"

Lumene ripsmetuššidega ei ole ma kunagi eriti sina-peal olnud. Tavaliselt on nad lihtsalt sellised "meh"-id, mille ostu isegi natukene kahetseda. Kuid mitte see kord! Mystic Volume on minu silmis ennast tõestanud ja päris tublisti hakkama saanud. Tušš jätab ripsmed naturaalseks ning ei lisa mingit kunstripsmete efekti. Alati ei olegi ju seda vaja? Tihendab korralikult (mis mulle selle juures kõige rohkem meeldibki!), kuid volüümi annab minimaalselt ning pikkust viskab ka kõigest paar millimeetrit. Siiski olen ma sellega üldiselt rahul. Püsivus on keskmine - minu ripsmeil püsib kuni 10 tundi ning siis võib hakata silmaümbrust "pandastama". Hari on minu maitse jaoks natukene liiga paks/täidlane, kuid samas ripsmed harutab sellise kergusega laiali, et lausa lust! Täishinna eest ei ostaks, kuid kui kuskil soodsalt saab, siis soetaksin uuesti ;).

Minu nipp "pandastumise" vältimiseks: silmaümbrus tuleb ära puuderdada ning siis kanda True Mystic'u peale 1 õrn kiht Maybelline The Falsie Push Up Drama veekindlat ripsmetušši <- vot see on alles veekindel versioon (ma pidin tükk aega otsima eemaldajat, mis selle maha saaks)!

Ingredients: Aqua, Paraffin, Glyceryl Stearate, Synthetic Beeswax, Stearic Acid, Acacia Senegal Gum, Butylene Glycol, Palmitic Acid, Polybutene, Oryza Sativa Cera (Oryza Sativa (riis) Bran Wax), Vp/Eicosene Copolymer, Ozokerite, Aminomethyl Propanol, Vaccinium Myrtillus (mustikas) Seed Oil, Phenoxyethanol, Hydrogenated Vegetable Oil, Stearyl Stearate, Hydroxyethylcellulose, Tropolone, Helianthus Annuus (päevalill) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (rosmariin) Leaf Extract. MAY CONTAIN: [CI 77499 (Iron Oxides)]

Olin väga positiivselt üllatunud, kui selgus, et suurem osa koostisest on täitsa looduslik ning sisaldab rohkelt õlisid. Karbi peal on ka kirjas, et valmistatud parabeenideta ning lõhnaineteta. Leidub paar madala ohuastmega ainet, mis võivad ainult ülitundlikku nahka ärritada. Kahjuks on esindatud Phenoxyethanol, kuid õnneks juba koostise teises osas.


Lumene Arctic Glow huuleläige



"Peen ja uudne huuleläige katab huuled läikiva värvitooniga jättes huuled kleepumata. Uus pehme ja korrektne aplikaator jätab huultele täpselt õige koguse värvi. Läige sisaldab niisutavat arktilise vaarika seemneõli. Kõrge polümeeride ja õlide sisaldus erinevate viskoosidega tagab läikiva ja särava lõpptulemuse."

Pettumust valmistas ajaolu, et tuubilt näha olev imeilus roosa värv kaob huultele kandes täielikult ning muutub õrnalt roosat kumavaks läbipaistvaks läikeks. Samas plusspoolelt vaadates ma ei kannaks seda pooltki nii palju, kui see jääkski nii beebiroosaks :D. Antud huuleläige tundub rohkem olevat eriti läikiva lõpptulemusega hügieeniline huulepalsam. Huultel jääb sametpehmena, annab juurde natukene lopsakust ning niisutab. Pealekandmine on imelihtne ning aplikaatori otsas olev lohuke on väga mõnus boonus - annab koheselt õige koguse värvi ning muudab pealekandmise sujuvamaks. Ajaga lihtsalt kaob ning järgi jäävad mõnusalt pehmed huuled. Sobib nii kohtingule kui kontorisse! Kellele meeldib naturaalsemat värvi huuled, kuid ihaldab midagi enamat, kui tavaline huulepalsam, siis  rohkem pole vaja otsida!

Ingredients: Polyisobutene, Paraffinum liquidum (mineral oil), Hydrogenated polydecene, Polyethylene, Polybutene, Vp/hexadecene copolymer, Rubus idaeus (vaarikas) seed oil, Ethylhexyl methoxycinnamate (octinoxate), Polyglyceryl-2 triisostearate, Ethylhexyl palmitate, Pentaerythrityl tetra-di-t-butyl hydroxyhydrocinnamate, Phenoxyethanol, Tocopheryl acetate, Silica dimethyl silylate, Aluminium hydroxide, Butylene glycol, Sodium hyaluronate, Helianthus annuus (päevalill) seed oil, Rosmarinus officinalis (rosmariin) leaf extract, Parfum (fragrance). MAY CONTAIN: Mica, [(CI 15850) red 7, (CI 45410) red 28, CI 77492 (Iron Hydroxide), CI 77499 (Iron Oxides), CI 77891 (Titanium dioxide)]

Kõige ohtlikum on koostises jube eelnevalt juttu olnud phenoxyethanol. Teised helepunasega märgitud koostisained võivad, kuid ei pruugi põhjustada naha tundlikkust ning mõningast löövet. Positiivne on näha koostises ka täitsa looduslikku vaarika seemneõli, päevalille õli ning rosmariini lehe ekstrakti. 


Hi Impact Brows kulmupuuder *

* pärit Lookfantastic Beauty Box'ist 


"Kompaktne kõik-ühes pallett võimaldab suuremat kasutusmugavust, personaliseeritud lähenemist ning korrigeerida kulme individuaalselt. Värve on võimalik kokku sobitada, et luua just kasutajale sobilik look! Puuderjad pigmenteeritud värvid võimaldavad luua nii suitsusilma kui ka konkreetset joont."

See palett jättis mulle väga hea esmamulje ning kiidan seda jätkuvalt. Tegemist on väga mitmekülgse tootega - saab kasutada nii kulmudel, silmalaul kui ka lainerina. Pigment on hea ning korraga tuleb toodet kasutada vähe. Plusspunktid suure peegli eest! Värvivalikust esimest (soe tuhkjaspruun) kasutan enda kulmudel, punakaspruun, mocha ja mustjashall jäävad laugudele või grimmiks. Välimus on väga peen ja shikk. Kaasasoleva pintsli suutsin kohe ära kaotada, kuid ega kahju ka polnud, sest tegemist ei olnud just kõige teravama "pliiatsiga". Koostises olevad parabeenid häirivad natukene! Kahjuks hinnaklassilt on üsna krõbe, kuid samas seda väärt!

Ingredients: Mica, Hydrous Magnesium Silicate, Titanium Dioxide, Methyl Methacrylate, Tridecyl Trimellitate, Magnesium Stearate, Phenyl Trimethicone, Kaolin, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Methylparaben, Propylparaben, MAY CONTAIN: Tartrazine, Iron Oxide Black, Iron Oxyde Red, Iron Hydroxide

Koostisest võib leida mitmeid toksilisemaid/ohtlikumaid aineid, millest esikohale saab panna parabeenid. Methyl Methacrylate võib olla toksilise loomusega ning võib ärritada silmi, nahka või kopsu. Tartrasiin on kollane asovärv, mis võib põhjustada nõgeslöövet ja allergilist nohu; lastel ärrituvust, keskendumishäireid ja hüperaktiivsust. Õnneks on seda ainult jääkidena sees. Hüdreeritud magneesiumsilikaat on tavaline talk, mis võib olla (kuid ei pruugi) saastatud asbestiga (sellepärast ka punane, sest ei tea, kust pärit). 


Ontic Minerals Pearl highlighter / pärlpuuder

 

"Ontic Mineralsi Pearl Highlighter on pärlmutrine puuder, mis sisaldab valgustpeegeldavaid osakesi, selle abil saab anda nahale mõnusat kuma ning luua särava ja värske naha tunnet. Meie highlighter sobib igale nahatüübile ja toonile. "Highlight" tähendab "esile tooma". Highlighterit kantakse kõikidele esiletungivatele kohtadele, nt. põsesarnadele, kulmualustele, et nende ilu esile tuua ja anda nahale terve ilme."


Olen väga kehva highlighterite kasutaja. Hea meelega ei viitsiks üldse meikida, kuid samas iluvigu on palju, mis vajavad väikest korrektuuri. Highlighterid on ühed tegelased, kellega ma kohe ei ole jõudnud katsetustest edasi. Onticu highlighter sädeleb kenasti ning pärlmuterjas toon suudaks küll luua särava ning värske väljanägemise, kuid seda minu meelest natukene jumekamal nahal. Toon tundub üpris liivakarva ning kulmuluule kandes jäi see kuidagi tumedam kui puhas nahk. Muidu mulle tekstuur meeldib - kergesti käsitletav ning hajutatav. Ja sära on ju ka omajagu olemas. Lisaks on antud toode saavutanud ka Iluguru Iluteemant 2016 auhinnalise koha! Ãœldiselt mulle meeldib ning eks katsetan edasi - äkki saan paremini toimima.

Leiate säravama koha üles :D?

Ingredients: Mica, Titanium dioxide (CI 77891), Magnesium stearate, Simmondsia chinesis (jojoba) seed oil, Tocopherol, CI 77491, CI77492, CI 77499, CI 77288.

Magnesium stearate kahtlustatakse T-rakkude kärbutamises, mis pole päris kindlalt veel tõestatud. Lisaks võib see olla saastatud ka pestitsiididest, sest tavaliselt pärineb see puuvillaseemne õlist. Muidu üleüldiselt koostisosi meeldivalt vähe ning teised on erinevate terviseameti poolt ohutuks kuulutatud.

Kogu kompott näos:


NYX Vivid Brights + Lumene True Mystic Volume + Lumene Arctic Glow + High Impact Brows

Seeya!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Instagram